Η ομάδα της VERMAR MEDICALS με γνώση στο χώρο τον Σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής (Σ.Ε.Δ.) ψάχνει και ενημερώνεται για τα καλύτερα και ποιοτικότερα σκευάσματα παγκοσμίως .

Για να μπορούμε να προσφέρουμε ότι καλύτερο υπάρχει πάντα σε συνεργασία και συνεννόηση με τον θεράποντα γιατρό σας , ώστε να καλύψουμε της ανάγκες του καθενός ξεχωριστά . 


  Προϊόντα ειδικής διατροφής ( Σ.Ε.Δ. ): Χορηγούνται ειδικά προϊόντα και σκευάσματα ειδικής διατροφής που είναι απαραίτητα για τη διαιτητική αγωγή στους πάσχοντες.Το MCT NM περιέχει 100% τριγλυκερίδια  μέσης αλύσου (καπρικό , καπροϊκό , καπριλικό και λαυρικό οξύ). Τα τρυγλυκερίδια μέσης αλύσου είναι λιπαρά οξέα που αυξάνουν την άμεσα διαθέσιμη ενέργεια του οργανισμού.

Είναι πιο εύκολα και γρήγορα στην πέψη από άλλους τύπους λιπών , καθώς απαιτούν χαμηλότερες ποσότητες ενζύμων και χολικών οξέων για την εντερική απορρόφηση.

Σε αντίθεση με τα μακράς αλυσίδας κορεσμένα λιπαρά οξέα, τα τρυγλυκερίδια μέσης αλύσου απορροφώνται με παθητική διάχυση από τον γαστρεντερικό σωλήνα και χύνονται κατευθείαν στην πυλαία κυκλοφορία, χωρίς πρώτα να περάσουν από το λεμφικό σύστημα και φτάνουν ταχύτερα στις μιτοχονδριακές μεμβράνες.

Έτσι, τα τριγλυκερίδια μέσης αλύσου απορροφώνται και μεταβολίζονται ευκολότερα αποτελώντας μια γρήγορη πηγή ενέργειας.
>ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

>ΧΟΡΗΓΗΣΗ

Χορηγείται από το στόμα ή μέσω γαστρεντερικού καθετήρα.
Μπορεί να προστεθεί σε οποιοδήποτε έτοιμο γέυμα  - ζέστο ή κρύο . Δεν έιναι κατάλληλο για μαγειρική χρήση.
Η δοσολογία καθορίζεται από τον ιατρό ανάλογα με την πάθηση και τις ανάγκες του ασθενούς.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ :
International Dairy J ( 2006 ),16:1374-1382; Alternative Medicine Review ( 2007 ), 7(5):418-420; Epilepsia,( 2008 ),
49(Suppl. 8):33-36,2008; J Petiatric Gastroenterology and Nutrition ( 2002 ), 35:246-259; Clinical Nutrition(2006),
25;319-329; Clinical Nutrition (2006) , 25:275-284.

MCT NM vial

 Τι είναι το συνένzυμο Q10
Το συνένzυμο Q10 (CoQ10) είναι ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας
και βασικός συντελεστής για την παραγωγή κυτταρικής ενέργειας (παραγωγή ΑΤΡ).

Αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για όλα τα κύτταρα του οργανισμού λόγω του ουσιαστικού ρόλου που διαδραματίzει στην παραγωγή ενέργειας και στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριzών.

Συνένzυμο Q10

Αποτελεί βασικό αντιοξειδωτικό παράγοντα και συντελεί στην παραγωγή ενέργειας σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού. Προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες και τα υπόλοιπα κυτταρικά στοιχεία –συμπεριλαμβανομένου του DNA– από την υπεροξείδωση και την κυτταρική οξειδωτική βλάβη. Είναι απαραίτητο για την παραγωγή ενέργειας (σύνθεση ΑΤΡ) μέσω σειράς βιοχημικών αντιδράσεων που γίνονται στα μιτοχόνδρια κατά την αερόβια αναπνοή. Μειωμένα επίπεδα συνενzύμου Q10 έχουν συνδεθεί με σοβαρές παθολογικές καταστάσεις και μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα σε οποιοδήποτε ιστό και σε οποιαδήποτε ηλικία. Τα επίπεδα του συνενzύμου Q10 μειώνονται με την πάροδο της ηλικίας και την φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης.

Αρ. Γνωστοπ. ΕΟΦ: 30621/31-03-2014


 
ΜΑΣΩΜΕΝΕΣ ΤΑΜΠΛΕΤΕΣ Q10 ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛI ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΗ C+ 


 Συμμετέχει στην παραγωγή ενέργειας ΑΤΡ (ATP=τριφωσφορική αδενοσίνη, η βασική ενεργειακή μονάδα του οργανισμού) κατά την αναπνευστική αλυσίδα μέσω μιας σειράς οξειδοαναγωγών στις οποίες το CoQ10 είναι απαραίτητο.
Η διαδικασία γίνεται στα μιτοχόνδρια και αποτελεί τον κυριότερο τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός παράγει ενέργεια από υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη των τροφών.Λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, που προστατεύει τόσο τις κυτταρικές μεμβράνες όσο και τα υπόλοιπα κυτταρικά στοιχεία –συμπεριλαμβανομένου του DNA– από τις οξειδωτικές βλάβες.
Ρυθμίzει την γονιδιακή έκφραση πολλών κυτταρικών πρωτεϊνών και έχει ευεργετική δράση ακόμη και σε καταστάσεις όπου δεν υπάρχει άμεση εμπλοκή βλάβης της αναπνευστικής αλυσίδας, ιδιαίτερα στα κύτταρα του μυικού ιστού π.χ. εκφυλιστικές και μυοδυστροφικές μυοπάθειες.

ΑΡ.Γνωστ. ΕΟΦ 30622/31-30-2014

(δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ)

Πού χορηγείται

Χρησιμοποιείται σε ποικίλες παθολογικές καταστάσεις όπως:

  • νόσος του Parkinson
  • σύνδρομο Down
  • μιτοχονδριακά νοσήματα
  • νόσος κινητικού νευρώνα
Ενδείξεις:
Το συνένzυμο Q10 συνιστάται για κάθε περίπτωση ανεπάρκειας ή αυξημένων αναγκών συνενzύμου Q10 και είναι ασφαλές και καλά ανεκτό όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις ιατρικές οδηγίες. Το Almicin Q10 400 mg softgel caps χορηγείται σε ειδικές περιπτώσεις στις οποίες απαιτούνται υψηλές δόσεις, σύμφωνα με οδηγίες ιατρού.
Το συνένzυμο Q10 ενδέχεται να μειώνει τη δράση του αντιπηκτικού φαρµάκου βαρφαρίνη. Συνιστάται συμβουλή ιατρού σε ασθενείς με διαβήτη ή υπέρταση. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε περίπτωση υπερευαισθησίας σε οποιοδήποτε από τα συστατικά του προϊόντος.


Αντενδείξεις:
Το συνένzυμο Q10 ενδέχεται να μειώνει τη δράση του αντιπηκτικού φαρµάκου βαρφαρίνη. Συνιστάται συμβουλή ιατρού σε ασθενείς με διαβήτη ή υπέρταση. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε περίπτωση υπερευαισθησίας σε οποιοδήποτε από τα συστατικά του προϊόντος.

Προφυλάξεις:
Να μην γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα διατροφικά συμπληρώματα δεν προορίzονται ως υποκατάστατα μιας ισορροπημένης και ποικίλης διατροφής.Το προϊόν δεν προορίzεται για την πρόληψη, αγωγή, ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάzετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίzετε προβλήματα υγείας. Φυλάσσεται σε ξηρό και δροσερό μέρος, μακριά από μικρά παιδιά.